2020 | 08 | 25.
Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény
„NÉZŐPONT” LELKI EGÉSZSÉG KÖZPONT

SAJTÓKÖZLEMÉNY PROJEKT ZÁRÁSRÓL
LEZÁRULT A „NÉZŐPONT- LELKI EGÉSZSÉGKÖZPONT KIALAKÍTÁSA CSONGRÁD TÉRSÉGÉBEN” ELNEVEZÉSŰ PROJEKT.

A Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése- népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése a mentális egészség területén (EFOP- 1.8.20-17 kódszám) elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott projektje nyertes elbírálásban részesült. A pályázati felhívás az EFOP 1.8.20-17- Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése a mentális egészség területén. A projekt megnevezése NézŐpont- lelki egészségközpont kialakítása Csongrád térségében. A pályázati azonosító: EFOP- 1.8.20-17-2017-00011. Támogató Európai Szociális Alap, kedvezményezett a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény. Közreműködő szervezet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A program helye Dél- Alföld régió, Csongrád megye, 6640 Csongrád Gyöngyvirág u. 5. Program időtartama 2018. június 01- 2020. május 31. A projekt összköltsége: 39.995. 368 Ft., támogatás összege 39. 995. 368 Ft., támogatás aránya 100%.

Az EFOP – 1.8.20-17-2017-00011 azonosító számú pályázatunk elsődleges célja, hogy a már járási szinten működő Csongrádi Egészségfejlesztési Iroda mentális egészségfunkcióval bővüljön ki. Lelki Egészség Központot alakítottunk ki, melyen keresztül Csongrád járás teljes lakosságának szervezünk mentális egészségmegőrző, prevenciós programokat. A projekt rövid távú célja a lelki egészségvédelemmel kapcsolatos tevékenységek elindítása Csongrád járás területén. Célzott közöségi programok megszervezése és elindítása. Célunk még a járásban élők mentális egészségvédelme, a megküzdési stratégiák fejlesztése, közösségi programokkal és célzott egyéni tanácsadással a mentális zavarok megelőzése érekében, a szemléletformálás, hogy a lelki egészég érték.

A Lelki Egészség Központ összekötő kapocsként működik az egészségügyi alapellátás, a járóbeteg szakellátás és az egészségfejlesztési programokat megvalósító szervezetek között.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük