§ Betegjogi képviselő elérhetősége

Csongrád város és térsége lakosságának szakellátását több telephelyen a Rendelőintézetben (Gyöngyvirág u. 5.), a Reumatológiai Járóbeteg Szakrendelésen (Dob u. 3-5.) és fiziotherápia, gyógytorna, ortopédia szakrendelésen (Síp u. 3.) végezzük.

Szakrendeléseink

Az intézményben 25 a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott járóbeteg szakrendelés működik, területi ellátási kötelezettséggel.

Ellátási terület: Csongrád, Csanytelek, Felgyő és Tömörkény lakossága.

A kötelező egészségbiztosítás terhére a magyar biztosítással (érvényes TAJ számmal) rendelkező betegek a jogszabályban meghatározott rendeléseket beutalóval vehetik igénybe.

BEUTALÓ NÉLKÜL IGÉNYBE VEHETŐ SZAKRENDELÉSEK:

Bőrgyógyászat

Nőgyógyászat

Urológia

Pszichiátria és addiktológia

Pszichológia

Fül-, orr-, gégészet

Szemészet

Sebészet

BEUTALÓVAL IGÉNYBE VEHETŐ SZAKRENDELÉSEK:

Belgyógyászat

 Belgyógyászat, Diabetológia, Endokrinológia

Kardiológia

Neurológia

Ortopédia

Reumatológia

Tüdőgyógyászat

Audiológia

Röntgen és ultrahang

Labor

Fizioterápia, gyógytorna

Mozgásszervi rehabilitáció

Fürdőgyógyászat

A szakrendeléseken előjegyzési rendszert működtetünk, ezért a tervezhető ellátásokra előzetes időpont egyeztetés szükséges. Ezzel szeretnénk a szolgáltatást a betegek számára is tervezhetővé tenni, a várakozási időt lerövidíteni.

IDŐPONT EGYEZTETÉS:

Hétfőtől-péntekig: 7:00 – 17:00-ig

Telefonon: 63/570-800, VAGY személyesen a recepción.

Néhány szakrendelésen figyelembe véve az intimitást, ill. a panaszok specialitását a rendelés asszisztense ad időpontot, ugyanígy a visszarendelt betegeknek is.

Az egészségügyi szolgáltatás különleges jellegéből (sürgős ellátás, hosszabb kivizsgálás) adódóan azonban előfordulhat, hogy nem minden esetben lehet betartani az előre megadott időpontokat, ezért kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

A NEAK által finanszírozott szakellátások igénybe vételének feltételei:

Az ellátás megkezdése előtt igazolni kell a biztosítotti jogviszonyt – magyar biztosítottaknak az érvényes TAJ kártya bemutatása, személyigazolvány, lakcímkártya.

Európai Uniós állampolgárok, vagy Uniós országban biztosított betegek az orvosilag szükséges ellátásokat – melynek megítélése az ellátó szakorvos kompetenciája – a magyar biztosítottal azonos feltételekkel vehetik igénybe, érvényes EU kártya (EUCARD) bemutatása esetén.

Uniós állampolgár tervezhető ellátására érvényes nyomtatvány (a külföldi biztosító által kiállított E112, vagy S2) bemutatásával jogosult a fenti feltételekkel.

Biztosítási jogviszony igazolásának hiánya esetén az ellátás térítésköteles.