Idősgondozás

Szociális Ápoló Otthon és Gondviselés Háza Csongrád     IMG_6560_resize_

Szakmai vezető:  Nagyistók-Szabó Bernadett

Elérhetőségek:

1_level_ikon Csongrád, Vasút u. 92. 1_telefon_ikon06 20/288-2058    1_email szabobernadett@csongrad.hu  vagy   szocellint@csongrad.hu


 IMG_6550_resizeAz Intézmény személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátást, ápolást, gondozást nyújtó idősek otthonát működtet az 1993. évi III. törvényben, az I/2000. (I. 7.) SZCSM rendeletben, valamint egyéb jogszabályok és a fenntartó hatályos helyi rendeletében szabályozott előírások szerint.

Az ellátottak köre:

a nyugdíjkorhatárt vagy 18. életévét betöltött és betegsége miatt önmaga ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek, akik

  • a közösségi életvitelre alkalmasak,
  • rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényelnek és
  • napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkeznek.

A Vasút utcai telephelyen két intézmény működik.

  • a Szociális Ápoló Otthon, átmeneti elhelyezést biztosít egy évre, melyet az intézmény vezetője további egy évvel meghosszabbíthat az ellátott egészségügyi, szociális helyzete alapjánIMG_6566_resize
  • a Gondviselés Háza Csongrád, mely végleges elhelyezést biztosít.

Ellátottjaink Csongrád város, Felgyő és Tömörkény közigazgatási területén lakóhellyel és tartózkodási hellyel rendelkező személyek.

IMG_6572_resize

A bentlakásos intézményi elhelyezés az idős ember számára régi, önálló életvitelének teljes megváltozását jelenti.

Az ellátás célja: megteremteni annak lehetőségét, hogy az átmeneti vagy a végleges otthont jelentő intézményben az idős emberek békében, környezetükkel megelégedve, ahhoz jól alkalmazkodva éljenek. Egészségi állapotuk lehetőség szerint javuljon, de legalább szinten tarthatóvá váljon, illetve az állapotromlást a lehetőségekhez mérten lassítani tudjuk. A gyógyíthatatlan betegek panaszait enyhítsük.

Az Ápoló Otthon és Gondviselés Háza valamennyi munkatársa a szociális szakma iránti elhivatottsággal, az idős emberekhez méltó tisztelettel, szeretettel és megbecsüléssel látja el feladatait.

Számunkra igen fontos a külső kapcsolattartás. Így rendszeres és folyamatos jó kapcsolatot ápolunk, a fenntartó önkormányzatunkkal, az egészségügyi ellátó rendszer minden szereplőjével. Törekszünk a társintézményekkel való jó kapcsolattartásra is, hiszen ily módon tudjuk az ellátottaknak a legmagasabb szintű ellátást biztosítani.


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:


FELVÉTELI KÉRELEM ELLÁTÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ

MEGÁLLAPODÁSOK

HÁZIRENDEK

SZAKMAI PROGRAMOK

Galéria

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Mint minden weboldal, a csongradrendelo.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket.

Értem