Tisztelt Betegeink!

Az új koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma módosított egyes egészségügyi tárgyú korábbi rendeleteket. Ezen intézkedések a fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgálják, amelyek csökkentik az orvos-beteg találkozás szükségességét.

– Fogorvosi ellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.
– A közgyógyellátásra való jogosultság a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad.
– A keresőképtelenségről szóló igazolásokat nem kell 2 hetenként kiállítani.
– A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése, valamint a betegeknek adott tanácsadás távkonzultáció során is történhet.
– Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.
– A veszélyhelyzet végéig csak sürgősségi műtétek hajthatók végre. Az ütemezett műtétek elhalasztásra kerülnek.
– A gyógyszerekre vonatkozó változások: felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere. A gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg TAJ számát és a saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.

Csongrád, 2020. március 16.

Tóth Irén
intézményvezető

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük