Járóbeteg szakellátással valamint a koronavírus átvitel szempontjából magas kockázatot jelentő elektív beavatkozások előtt szükséges koronavírust kimutató PCR szűrővizsgálatokkal kapcsolatosan

A kedvező járványügyi helyzetre tekintettel Magyarország Kormánya döntött az egészségügy újraindításáról.

Miniszteri utasításban rendelkeztek a május 4-től újrainduló ellátásokról illetve a koronavírus átvitel szempontjából magas kockázatúnak ítélt beavatkozásokról.

A járóbeteg szakellátásban sorra kerülő, koronavírus átvitel szempontjából magas kockázatot jelentő elektív beavatkozások előtt kötelező a betegek tesztelése és a magas kockázatú beavatkozásokra csak egy negatív PCR vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

A járóbeteg szakellátás a sürgős esetek ellátására eddig is biztosított volt, de a lehetőségeknek megfelelően 2020.05.11-től indulnak újra a szakrendelések.

A vizsgálatokra KIZÁRÓLAG TELEFONON ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN, és a szakrendeléshez szükséges, BEUTALÓVAL lehet csak megjelenni! A korábbi előjegyzéseket – veszélyhelyzet előtt kiadott időpontokat – is szükséges újraegyeztetni!

Ahol lehetőség van rá, ott továbbra is távkonzultációt folytatunk.

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy nem sürgős szakorvosi vizsgálatra lenne szüksége, akkor kérjük, telefonon keresse meg a tünetei alapján illetékes szakorvosi rendelőt a honlapon található telefonszámon.
A telefonos konzultáció alapján elképzelhető, hogy állapota megnyugtató, további teendő nincs. Állapota lehet kérdéses, ez esetben ismételt telefonos vizitet beszélnek meg Önnel. Amennyiben az orvos problémásnak találja esetét, Önt személyes vizsgáltra, időpontra jegyzi elő. A telefonos konzultációt rögzítik a kórház medikai rendszerében, ambuláns lap formájában.
Problémás esetben a konzultáló orvos eldönti a kiadott miniszteri rendelkezés alapján, hogy a személyes vizsgálat előtt várhatóan magas kockázatot jelentő szakellátásban kell-e részesülnie.
Amennyiben Önnek magas kockázatot jelentő szakellátásban kell részesülnie, akkor a konzultáló orvos előjegyzi Önt a medikai rendszerben PCR tesztre a tervezett beavatkozása/vizsgálata előtt maximum 4 napra.
Az időpontot telefonon közli Önnel az orvos a távkonzultáció végén.
(PCR teszt: koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, garat és orr-nyálkahártya mintavétellel)
PCR vizsgálatra a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben 6640 Csongrád Gyöngyvirág u 5 sz. alatt, kijelölt helyiségben van lehetőség.

A mintavételi rendelő nyitvatartási ideje: péntek 7.00 – 9.00 óra között

Önnek az orvos által előjegyzett időben kell mintavételi helyen jelentkeznie PCR szűrővizsgálatra.
Lehetőség szerint a mintavétel előtt ne egyen – igyon, ne mosson fogat!
Az eredményt Ön is láthatja az Ügyfélkapun keresztül.

A szakrendeléseken maximum 4 beteget vizsgálhatnak óránként, ezért fontos, hogy csak a megadott időben érkezzenek a vizsgálatra, a várókban töltött idő és az ott várakozók számának minimalizálása érdekében.
Amennyiben a beteg nem jelenik meg időben, a szigorú betegfogadási rend miatt a vizsgálatot nem végezzük el, a páciensnek új időpontot kell kérnie.

Az intézményünk területén kizárólag VÉDŐMASZKBAN lehet tartózkodni.
Kérjük, amennyiben lehetséges, maszkban érkezzen!

A vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzen, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérjük feltétlenül tartsa be!

Az épületbe való belépéskor a bejáratnál továbbra is pre-triage, azaz előszűrés történik, kézfertőtlenítés, lábbeli fertőtlenítő tálcán történő áthaladás, testhőmérséklet mérő kamerával lázmérés, és kérdőíves dokumentációval.

Csongrád, 2020.05.11.

Tóth Irén
intézményvezető

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük